Így könnyíti meg a gbl IT group az Ön vállalkozásának az informatikai rendszerüzemeltetését

Mit jelent az informatikai rendszerüzemeltetés?

Hogyan lehet igazán költséghatékony és miért érdemes belsős kollégák helyett profi, külsős vállalkozásra bízni ezt a siker szempontjából kulcsfontosságú feladatot?

Az informatikai rendszerüzemeltetés összetett feladat, mely nemcsak szakértelmet, de százszázalékos odafigyelést is igényel. Az igazán jó rendszerüzemeltető nemcsak érti a dolgát, de folyamatosan fejleszti is tudását annak érdekében, hogy a céges rendszerekből biztonság és hatékonyság terén is kihozza a maximumot.

Sok cég azonban továbbra is csak részfeladatként tekint az IT üzemeltetésre, és próbálja a lehető legolcsóbban és legegyszerűbben, házon belül megoldani azt. Ez azonban nem feltétlenül jó ötlet, hiszen a rövid távon történő spórolás hosszabb távon komoly problémák forrása lehet.

Most megmutatjuk azt, miért nem szabad ezt sem félvállról venni, és miért érdemes a kompromisszumok helyett profi, külsős vállalkozóra bízni a feladatot.

Egy rendszergazda a szerverteremben dolgozik

Miért szükséges a profi IT üzemeltetés?

A céges IT rendszer egy modern vállalat életében olyan, mint az emberi test esetében a vérkeringést biztosító érhálózat, egyszerűen nélkülözhetetlen. A belső és külső kapcsolattartás, az adattárolás és adatáramlás eszköze, mely nélkül a modern, információközpontú világban gyakorlatilag az élet megszűnik.

Egyetlen apró hiba is képes lehet azonban felborítani az egyensúlyt, melynek köszönhetően több, komoly probléma is felléphet. A munka ilyenkor leáll, a fontos adatok pedig a nem megfelelő védelem mellet akár illetéktelen kezekbe is kerülhetnek. Ez pedig könnyedén veszélybe sodorhatja egy cég produktivitását és rányomhatja a bélyegét a szakmán belüli presztízsére is.

Az informatikai rendszerüzemeltetés feladata éppen ezért az, hogy garantálja a vállalati IT rendszer egyensúlyát, problémamentes működést.

Azonnal elhárítsa a rendszerszinten felmerülő problémákat, –legyen szó akár egy egyszerű hálózati gubancról, akár a kibertámadások elleni védelemről. Ezáltal pedig védelmet biztosítson a kulcsfontosságú adatoknak és meggátolja a profitkiesést.

Miért problémás a belsős informatikai rendszerüzemeltetés?

Annak érdekében, hogy egy cég a fő tevékenységére koncentrálhasson, rengeteg szakemberre van szüksége, nem csak azokra a munkatársakra, akik a konkrét termelőmunkát végzik, hanem azokra is, akik a háttérben azon dolgoznak, hogy minden munkafolyamat simán és gördülékenyen menjen.

Ilyen például egy rendszergazda munkája is, hiszen olyan, speciális tevékenység, mely nemcsak szakértelmet, de teljes figyelmet és 100%-os energiabefektetést is igényel. Sok cég azonban az IT szekcióban lévő feladatokat egyfajta részfeladatként bízza azokra a belsős informatikus kollégákra, akiknek minden egyéb, napi feladattal is foglalkozniuk kell.

Rendszerüzemeltetés a gbl IT grouptól
Rendszerüzemeltetés

Ez rengeteg időt és energiát képes felemészteni, így sokszor előfordul, hogy az IT feladatok ellátásával kapcsolatos munka háttérbe szorul, ami hosszabb távon egyre nagyobb problémákhoz, biztonsági rések kialakulásához vezethet. Arról nem is beszélve, hogy az informatikai rendszerüzemeltetés olyan munka, mely 0-tól 24 óráig tartó figyelmet igényel. Ezt pedig egyetlen cég sem várhatja el a belsős munkavállalóitól.

Abban az esetben pedig, ha legalább egy kollégát szeretnénk kifejezetten erre a feladatra alkalmazni, az bizony hosszabb távon drága mulatság lehet, és egyáltalán nem biztos, hogy megéri a pénzt. És hogy miért?

Ezért érdemes ezt a feladatot külsős szakemberre bízni

A kiszervezett üzemeltetés kiváló döntés lehet azon cégek számára, akik szeretnék, ha céges IT rendszerük mindig biztonságban lenne, és a nap 24 órájában támogatást élvezne. Jó döntés azoknak is, akik szeretnék, ha az IT szerüzemeltetés rugalmas feladat lenne, és nem feltétlenül kellene a rendszergazda-feladatok betöltésére egy vagy több kollégát állandó munkakörben alkalmazniuk.

Összességében tehát elmondható az, hogy ennek a komoly feladatnak a kiszervezése rengeteg terhet képes levenni egy vállalkozás válláról, garantálja a biztonságos és gördülékeny munkát, és akár a hosszabb távra történő, költséghatékony tervezésben is segít.

A kiszervezésnek köszönhetően felszabaduló munkaerő kapacitások hatékonyan fektethetők a siker szempontjából fontos munkafolyamatokba, például a főtevékenység fejlesztésébe, a marketing építésébe, vagy egy jól működő ügyfélszolgálat kiépítésébe is.

Az IT rendszerüzemeltetés, rendszergazda szolgáltatás, IT tanácsadás nyújtása a szenvedélyünk, ehez értünk, ebben dolgozunk és közben mi is fejesztünk illetve fejlődünk már húsz éve.

Rendszergazda szolgáltatásunk az IT rendszerek tervezését, annak kiépítését, az IT munkaállomások és szerverek telepítését, az igény szerinti konfigurációk elvégzését, teljes rendszermonitoring infrastruktúra kialakítását tartalmazza, igazodva a megrendelő igényeihez.

Azon dolgozunk hogy megbízóink és kollégáink részére stresszmentes munkanapokat biztosítsunk. Üzleti partnereinknek megteremtjük a biztonságos és költséghatékony számítógépes hálózatok kiépítését és ellátjuk az üzemeltetését.

Erősségeink

Elhivatott munkatársak

Tudjuk, hogy a kiváló szolgáltatás az elégedett kollégákkal kezdődik.

rendszergazda szolgáltatás

Szabályozott működés

Egy infrastruktúra színvonalas üzemeltetése az informatikusok és a munkatársak számára kialakított IT szabályzattal valósítható meg.

szerverüzemeltetés

Piacvezető technológiák

Kizárólag piacvezető, licencköteles technológiákat alkalmazunk.

Rendszergazda szolgáltatás központi hibák vészeseti vonala
Ügyfélportál belépésÜgyfélportál belépés