Szolgáltatásunk alapja a rendelkezésre állás, azaz a szabad rendszergazda kapacitás fenntartása azért, hogy azonnal elérhetők legyünk és kéréseit a vállalt válaszidőn belül teljesíteni tudjuk. A tevékenységünket mérjük, biztosítjuk a szükséges szakmai kompetenciákat.

Munkatársainkat képezzük, így tartjuk a lépést az IT világ fejlődésével. Eszközein elvégezzük a szükséges karbantartásokat, frissítéseket. A bejelentések helpdesk rendszerünkben kerülnek rögzítésre. Az ügyfélszolgálat az információk alapján priorizál, munkát szervez és az ügyeket delegálja informatikus szakemberek részére. Feladatainkat távmenedzsment rendszerünk segítségével távolról vagy egyeztetett időpontban a helyszínen, kiszállás keretén belül hajtjuk végre.

Központi hibák bejelentésére ügyeletünk munkaidőn kívül is elérhető. Teljeskörű adminisztráció készül, melyet ügyfeleink a Self-Service Portalon (https://helpdesk.gbl.hu) bármikor, illetve havonta, a megküldött teljesítési riportból érhetnek el.

Hardver és szoftver licenc beszerzéseit egykézben tartjuk, a termékeket stabil gyártói együttműködéseken keresztül, kedvező áron forgalmazzuk. Transzparens képet adunk az IT rendszerekről, megmutatjuk, hogy az infrastruktúrától mit lehet, és mit nem szabad elvárni. Amennyiben indokolt, rendszerfejlesztési javaslatokat dolgozunk ki annak érdekében, hogy az informatikai megoldás támogassa az Ön vállalatának üzletmenetét, azaz értéket képviseljen.

Bejelentések kezelése

A kéréseket definiáljuk, az ügyeket típusokra bontjuk, priorizáljuk és rögzítjük válaszidő vállalásunkat. A válaszidő a feladat operatív feldolgozásának kezdőidőpontját jelenti, melyre prioritástól függően, garantált határidőt vállalunk (response date). Az ügyfélszolgálat delegálja a feladatot szabad kapacitással rendelkező szakembernek, aki az együttműködés alatt fokozatosan felépített, testre szabott tudásbázis elemekben keres a bejelentésre vonatkozó specifikus információt és egyeztet a bejelentővel a feladat végrehajtásáról és annak pontos időpontjáról. Nem bejelentő által rögzített, illetve közösen egyeztetett vagy kiszállással járó feladatoknak határideje van. Ilyen például a karbantartás, eszköz beszerelés, szerviz.

IT support ügyek típusai

MegnevezésÜgylet típusaPéldaPrioritásVálaszidő*
központi hiba, szerver, hálózat leállás, vírustámadás, adatvesztésP12 óra
HibabejelentésIT requestáltalános működést befolyásoló hiba kiemelt alkalmazás (ERP, CRM) működési hibájaP24 óra
 általános működést neam befolyásoló hiba eseti, felhasználói hibajelzésP38 óra
KérésTaskáltalános felhasználói kérésP38 óra
KarbantartásMaintenanceeszközök, rendszerek naprakészen tartásanincsegyedi
VáltozásmenedzsmentChangetervezést igénylő fejlesztési, bővítési feladatoknincsegyedi
* a válaszidő a feladat operatív feldolgozásának megkezdésére vonatkozik

Prioritások beállítása

A hibák prioritásának meghatározását az érintett felhasználók és a kiesett szolgáltatások számának figyelembevételével tesszük. Hibabejelentés esetén az ügyfélszolgálatunk a felhasználótól információt kér arról, hogy az adott hiba csak őt érinti vagy másokat is (hatás), továbbá egy bizonyos szolgáltatást érint a hiba (pl: 1db nyomtató) vagy többet (sürgősség).

   PRIORITY SETTINGImpact / Hatás*
Urgency / Sürgősség*UserSome usersAll users
ServiceP3P3P2
Some servicesP3P3P2
All servicesP3P2P1
* Hatás – felhasználók mennyisége, Sürgősség – szolgáltatások száma

A tevékenység helye

remotetávolról – távmenedzsment rendszerrel
visithelyszíni kiszállás
onsitehelyszíni rendelkezésre állás 8 órában
offsiteGBL irodában, az ügyfél eszközén végezve

Karbantartás

A szinten tartó informatika alapköve a karbantartás. A hálózati eszközök, a szerverek, a munkaállomások hardveres és szoftveres állapotát nyomon követjük, frissítjük azokat és a pro-aktív fejlesztési javaslataink megvalósításával megelőzhetjük a tűzoltást, a hibabejelentést. A megfelelően karbantartott, naprakész infrastruktúra üzemeltetésével megvalósul a kiszámítható és stabil IT környezet.  

Tartalma:

 • System menedzsment rendszer licencek Fontos! 60 napja inaktív (kikapcsolt, hálózatból kivont) munkaállomások a rendszerünk nyilvántartásában archiválásra kerülnek, azokon távoli beavatkozás újabb regisztrációig nem történik!  
 • Automatizmusok kialakítása, ellenőrzése („maintenance job”-ok)
 • Frissítések – Windows, Office, alap irodai alkalmazások, kivétel kezelések
 • Hardver/szoftver ellenőrzések
  • lemez telítettség riport/riasztás
  • memória használat
  • smart adatok
  • kártevő szoftverek ellenőrzése
  • licence ellenőrzés
 • Karbantartási logok elemzése
 • Riasztások elemzése és proaktív javaslattétel
 • Karbantartási utómunkák
 • Szükség esetén egyeztetés a felhasználóval vagy kapcsolattartóval a beavatkozás szükségességéről (pld. tárhely felszabadítás, szerver vagy hálózati eszköz újraindításának ütemezése)
 • Adminisztráció

Eszközbeszerzés és Licencek

Közvetlen partnerkapcsolatban állunk Magyarország meghatározó nagykereskedelmi hardver áruházaival, így tervezetten, raktárról szállítjuk házhoz a hardvereket jó minőségben, kedvező piaci áron a megadott határidőre. Licenceit menedzseljük, időben felhívjuk a figyelmét a lejáró licencek meghosszabbítására, illetve javaslatokat teszünk egyéb alternatívákra is.

Példák:

 • Munkaállomások (+MS Win 11 Pro):

DELL , Asus munkaállomások 3 év helyszíni garanciával

 • Laptopok (+MS Win 11 Pro):

DELL Latitude 3-as és 5-ös sorozat, Asus Expertbook sorozat 3 év helyszíni garanciával

 • Monitorok:

DELL Professional sorozat 3 év szerviz garanciával

Microsoft logó PDF ajánlathoz
Adobe logó PDF ajánlathoz
Dell logó PDF ajánlathoz
Sophos logó PDF ajánlathoz
Panda logó PDF ajánlathoz
Veeam logó PDF ajánlathoz

Partnerségek

A teljeskörű üzemeltetés jegyében, minőségi partnerkapcsolatok segítségével az alábbi szolgáltatásokat is megszervezzük:

 • hardver szerviz
 • nyomtató és irodaeszköz beszerzés és bérlés
 • internet szolgáltatás
 • erős- és gyengeáramú kábelezés
 • biztonságtechnikai rendszerek kiépítése (kamerák, beléptető rendszerek, stb.)
 • szünetmentes tápellátás (UPS)

Referenciák

Büszkék vagyunk az ügyfeleinkre! Kérésére összekötjük Önt olyan vállalatok vezetőivel, akikkel hosszú évek óta együttműködünk, így hiteles forrásból tájékozódhat az általunk képviselt szolgáltatás minőségéről. Az alábbi területek, szektorok IT támogatásában szereztünk tapasztalatot az elmúlt 20 éveben:

 • Szolgáltatás
 • Kereskedelem
 • Média
 • Bank
 • Termelés/Gyártás

Üzletfolytonosság

Biztosítjuk a feladatokra szakosodott IT szakemberek rendelkezésre állását. A rendszert és a belső folyamatokat a rendszerátvétel alkalmával több munkatársunk is megismeri, tudásbázist építünk és megteremtjük a humán kitettség nélküli, szolgáltatáshoz kötött megoldást.

Korlátlanság

A rendszergazda szolgáltatásban a kérések száma a meglévő IT rendszerre vonatkozóan korlátlan, továbbá hiba bejelentésre és kérésteljesítésre vonatkozik.

Szaktudás

Új IT munkatárs kiválasztásakor a GBL több lépcsős szakmai és személyiség szűrést végez külsős HR partner bevonásával, ezzel csökkentve annak kockázatát, hogy a szolgáltatásunkat negatív visszajelzés vagy kritika érje. 

Értékelés

Legalább negyedévenként kiértékelő beszélgetést javaslunk, hogy mérhessük az ügyfél elégedettséget és követni tudjuk a változásokat, a jövőbeni igényeket.

Pénzügyi felelősség

Projektek megvalósítása

A GBL filozófiája: A jó minőségű IT környezet növeli az ügyfél vállalatának termelékenységét és csökkenti működésének kockázatait! A megfelelő IT rendszer megvalósításával az IT üzemeltetés a probléma megoldás helyett a kéréskezelésre épül! Célunk jó minőségű IT rendszereket építeni és a vonatkozó projektjavaslatokat kidolgozni.

A rendszergazda szolgáltatás keretein belül végzett feladatok

FázisCselekményEredmény
1Igényfelmérés, javaslattételMegrendelő információt kap az aktuális IT rendszerrel járó működési kockázatáról és a javasolt fejlesztés megvalósításának céljáról.
2Projekt előkészítésPár óra időráfordítással a Megrendelő látja a javasolt projekt méretét helikopter nézetben.
3ÁrajánlattételProjekt árajánlat termékbeszerzési igénnyel.

Projekt árajánlat tartalma

FázisCselekményEredmény
4TervezésA kidolgozott terv teljes képet ad a megvalósítás előfeltételeiről, eszközbeszerzési igényről és a kivitelezés konkrét lépéseiről.
5ÜtemezésÜgyféloldali kapcsolattartó meghatározása, a projekt csapat felállítása. Egyeztetéseket követően rögzítjük a projekt kivitelezés tervezett kezdési és átadási határidejét, a helyszíni munkák időpontját, az esetleges leállásokkal járó időtartamokat. A határidők az eszközbeszerzés függvényében módosulhatnak.
6KivitelezésA projekt menedzser folyamatos koordinálása mellett magvalósul a projekt.
7ÁtadásA projekt menedzser zárókommunikációt és teljesítési igazolást küld a Megrendelő kapcsolattartójának és a projekt az árajánlatnak megfelelően elszámolásra kerül.
8Nyomon követésA kivitelezést követő garanciális észrevételek kezelése

FONTOS! Amennyiben egy projekt megvalósítása az infrastruktúra méretének lényeges változásával jár, az akár szerződésmódosítást is eredményezhet!

Példa Projekt#1:

Több telephelyes, 40 fős cég a szórakoztató iparból

Feladat: Helyi Microsoft szerveres levelező megoldást költöztetünk Microsoft felhő alapra, Office 365 Exchange Online infrastruktúrába full hybrid migration alkalmazása mellett + helyi fájlszerver migrációja felhő alapú, Office 365 Sharepoint Online infrastruktúrába.

Átadás: megrendeléstől számított 3 héten belül

Projektdíj: 3.460.000Ft

MS Licencek havidíja: 640EUR

Példa Projekt#2:

Egytelephelyes, 20 fős cég az egészségiparból

Újonnan elkészülő irodába, egy előre meghatározott helyiségbe telepítünk új rack szekrényt. Az előre bekábelezett elosztó paneleket beszereljük ebbe a szekrénybe, az új hálózati elosztókat bekötjük az elosztópanelbe, valamint telepítünk a hálózati kiszolgáláshoz egy erre alkalmas routert is. A hálózati szolgáltatásokat konfiguráljuk, teszteljük, élesítjük! Alkalmazott márkák, eszközök: CISCO, MIKROTIK, UBIQUITI UNIFI

Átadás: megrendeléstől számított 1 héten belül

Projektdíj: 964.000Ft

Hálózati eszközök ára: 1.720.000Ft

Példa Projekt#3:

Egytelephelyes, 30 fős cég a kereskedelemből

Új szerveroldali infrastruktúra kialakítása, vállalati szolgáltatások virtuális gépekre való költöztetése a jobb skálázhatóság és a Microsoft iránymutatásainak megfelelő szerepkör szeparáció elérése érdekében. A központi felhasználó- és jogosultságkezelés reformja, a vállalati megosztások átalakítása. Távoli (offsite) virtuális gép alapú biztonsági mentés megvalósítása, a mentési forrás és cél földrajzi függetlenítése egymástól.

Átadás: megrendeléstől számított 4 héten belül

Projektdíj: 2.692.000Ft

MS licencek havidíja 925EUR

Új szerver ára: 2.103.750Ft

Szolgáltatásbevezetés

A rendszerátvétel alkalmával átvesszük a rendelkezésre álló IT dokumentumokat, az infrastruktúra szerződésben vállalt eszközeit. Amennyiben lehetőség van rá, szakmailag egyeztetünk a korábbi IT üzemeltetővel. Megismerkedünk a helyszínnel, a felhasználókkal, egyeztetünk velük az aktuális vagy már régen meg nem oldott problémáikról. A rendszerátvételt követően 2 hónapon belül elkészítjük a kiértékelés dokumentációját és szükség esetén rövid és középtávú szakmai javaslatokat teszünk.

A sikeres rendszerátvétel előfeltételei

 • Az összes üzemeltetés alá kerülő rendszerelem admin jogú hozzáférésének biztosítása
 • A helység/épület infrastruktúrájának alapvető működése (áramellátás, fűtés, klíma, internet, stb..)
 • Fizikai bejutás biztosítása a helységekbe
 • Megrendelőoldali kapcsolattartók bemutatása (rendszert átadó  és üzleti kapcsolattartó személyek)
 • Egyéb informatikai beszállítók kapcsolattartóinak és elérhetőségeinek bemutatása (Vállalatirányítási rendszer, Nyomtatás, Internet szolgáltató, stb..)
 • Az IT infrastruktúra alapvetően stabil működése (hibaelhárítás nincs folyamatban)
 • Megrendelő a rendszereiről és az adatokról biztosít sikeres adatvisszaállítási lehetőséget (pl.: előző napi backup), melynek hiányában a szolgáltató által javasolt mentési rendszer bevezetése és első sikeres lefutása idejéig szolgáltató nem felel az adatok visszaállíthatóságáért.
 • Előny: aktualizált rendszertopológia és rendszerdokumentáció átvétele

GBL adatcenter szolgáltatásai

A rendszergazda szolgáltatás mellett kiemelt figyelmet fordítunk a telephelytől független biztonsági mentés kialakítására VEEAM technológia alkalmazásával. Adatparkban működtetett adatcenterünkből virtuális szerverek üzemeltetését is biztosítjuk.  

Biztonsági mentés árak:                           https://gbl.hu/biztonsagi-mentes-felhobe/

Rendelkezésre állás

 • ügyfélszolgálat fenntartása
 • ügyelet üzemeltetése nyitvatartási időn túl
 • szabad rendszergazda erőforrás biztosítása
 • IT infrastruktúra felügyelet
 • távmenedzsment rendszer licence
 • helpdesk rendszer licence
 • jelszókezelő szerver licence
 • self-service portal hozzáférés

Operatív feladatok

 • karbantartás
 • hibaelhárítás és kéréskezelés
 • projekt javaslatok és árajánlat kidolgozás
 • kutatásfejlesztés
 • meetingek – egyeztetések
 • testre szabott tudásbázis építés
 • értékesítés támogatás

Adminisztráció és számlázás

 • havidíj számlázása a folyamatos szolgáltatás számviteli szabályainak megfelelően történik
 • a havi teljesítésekről ügyszámra bontott riport készül (xls)
 • eszközbeszerzések elszámolása eseti, 8 napos átutalással értendő
 • munkaidőn kívül vagy projekt alapon végzett tevékenységek elszámolása eseti jelleggel, havonta történik
 • operatív cselekmény adminisztrációs alapja:                 megkezdett 15 perc
 • kiszállással járó operatív cselekmény:                             megkezdett 60 perc
 • munkaidőn kívüli operatív cselekmény:                          megkezdett 60 perc
 • kérések száma:                                                                       korlátlan

A díj nem tartalmazza

Meglévő infrastruktúra módosítása, adat és rendszer migráció, biztonsági mentés és adatvisszaállítás, új rendszerelem bevezetése, telepítése, konfigurálása

Eseti díjak

MegnevezésGBL szolgáltatás
óradíj (pl: kiszállások szervezése esetén)16.500Ft
felár munkaidőn túl (pl: ügyeleti időben)50%
felár hétvégén (pl: projektek esetében)100%
kiszállási díj Budapesten10.000Ft
kiszállási díj Budapesten kívül10.000Ft + 150Ft/km

Elérhetőség

Nyitvatartási idő munkanapokon08:00 – 18:00
GBL iroda+36 1 444 9 555
Ügyelet nyitvatartási időn kívül+36 1 444 9 555 /9
Ügyfélportál (WEB-es bejelentő)https://helpdesk.gbl.hu/
Bejelentő mailhelpdesk@gbl.hu
Személyesen1041 Budapest, Árpád út 39-43

Az ajánlat minimum 1 év határozott idejű megállapodással értendő! Amennyiben az együttműködés határozatlan időtartamra tervezett, úgy a szolgáltatásbevezetés díja minimum 1 havi szolgáltatási díjnak megfelelő. Az ajánlat 30 napig érvényes. Az árak nem tartalmazzák a 27%-os ÁFA-t és átutalással értendők.

Rendszergazda szolgáltatás központi hibák vészeseti vonala
Ügyfélportál belépésÜgyfélportál belépés