Olvasási idő: 2 perc

Ez a sorozatunk a Veeam előnyeit mutatja be, ami magában foglalja a biztonsági mentés és visszaállítás, replikációs- folyamatokat.  Ebben a részben bemutatjuk, hogy mit kínál a Veeam Backup & Replication szolgáltatása?

Adatvédelem és garantált tulajdonjog a felhőben

Az adatok védelme, ellenőrzése és kezelése bárhol a hibrid felhőben ma már kulcsfontosságú. 

Főleg, ha számolunk azzal, hogy a cégek számára az adatvédelemért folytatott küzdelem még nagyobb lett a cloud-native, a SaaS és a Kubernetes gyors elterjedésével. A hagyományos biztonsági mentés nem terjed ki a felhőre, míg a felhő-natív eszközök csak egy környezetre korlátozódnak.

A siker érdekében a szükség van a natív biztonsági mentés lehetőségére minden környezethez, az adatok tulajdonjogának és ellenőrzésének teljes körű biztosítására, a központosított irányításra és átláthatóságra.

Ezt kínálja a Veeam Backup & Replication szolgáltatása

1.Iparágvezető biztonsági mentés és visszaállítás

  • Gyors, alkalmazás-tudatos, image alapú biztonsági mentés VMware, NAS, Windows és más rendszerek számára!
  • Natív mentés és helyreállítás az AWS, Azure, Google Cloud számára
  • Golyóálló, zsarolóvírus elleni védelem megváltoztathatatlan biztonsági mentések funkcióval
  • Az adatmegőrzési célok elérése a havi számla elszállása nélkül

2.Replikáció és DR (Disaster Recovery)

  • 1 Perc alatti RPO (Recovery Point Objective) és azonnali átállás a legfrissebb állapotra a Veeam® CDP-vel customer data platform
  • VM-ek (virtual machines), teljes NAS-megosztások és SQL/Oracle-adatbázisok azonnali helyreállítása és termelési adatokhoz való hozzáférés az Instant Recovery segítségével.
  • 1 kattintással történő telephely-helyreállítás és DR-tesztelés a Veeam Disaster Recovery Orchestratorral

3.Monitoring és analitika

  • Egységes felügyelet és jelentéskészítés helyben, a felhőben és a távoli ügyfelek számára.
  • Beépített intelligencia a gyakori hibás konfigurációk, illetve biztonsági mentési problémák azonosításához és megoldásához.
  • Hatékony kapacitástervezés és előrejelzés az informatikai igények kordában tartásához

Mely vállalkozásoknak ajánlott a Veeam Backup & Replication szolgáltatása?

Akár az AWS, Azure és a Google Cloud legrugalmasabb hibrid felhőfunkcióit, akár a legstabilabb zsarolóvírus elleni védelmet és helyreállítási lehetőségeket keressük, A Veeam Backup & Replication v11 iparágvezető modern adatvédelmet nyújt a növekvő vállalatok számára, beleértve néhány hiánypótló új felhő- és biztonsági funkciót a legújabb V11A kiadásban.

A Veeam Software ütésálló, megváltoztathatatlan tárolási lehetőségeket, megbízható felhő-natív mentési alternatívákat, valamint folyamatos adatvédelmet (CDP) kínál egyetlen platformon, egyetlen hordozható licenccel minden munkaterheléshez.

Ebből adódóan legyen szó kkv-szektorról, vagy éppen a nagyvállalatokról, a Veeam Backup valamennyi fontos funkciót (data protection, Backup & Replication) el tud látni.

Cégünk mérete és profilja alapján választhatunk Veeam Backup & Replication szolgáltatást

Számos értéknövelt csomag is létezik, amelyek a Veeam Software Backup & Replication-re épülnek. A Veeam Availability Suite a Veeam Backup & Replication bizonyítottan hatékony biztonsági mentési képességeit veszi alapul, és a Veeam ONE fejlett felügyeleti, jelentési és kapacitástervezési funkcióival egészíti ki, ami további vállalati értéket garantál.

A kisvállalkozások számára tervezett Veeam Backup Essentials ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint a Veeam Availability Suite, de a kisebb vállalkozások számára megfelelőbb csomagokkal és árfekvéssel.

A szolgáltatók számára megalkotott Veeam Cloud & Service Provider (VCSP) Rental program a Veeam nyújtotta BaaS és DRaaS kiépítéséhez a Veeam által támogatott BaaS és DRaaS á la-carte ajánlaton keresztül kínál fizetős árképzést.

A Microsoft 365 adatok védelméről sem feledkezhetünk meg

Noha a Microsoft biztosítja az infrastruktúrát, ez nem helyettesíti az ügyfél/felhasználó felelősségét az üzleti szempontból kritikus Microsoft 365-adatok biztonsági másolatának elkészítésében.

A több mint 1000 megkérdezett IT-szakember 80%-a tapasztalt adatvesztést a Microsoft 365-ben.

A nevezett alkalmazáscsomag megosztott felelősségi modellje kimondja, hogy a Microsoft 365 esetében az ügyfél adatait annak felhasználója irányítja, ezért az ő felelőssége, hogy megvédje azokat.

A Veeam Backup for Microsoft 365 kiküszöböli annak kockázatát, hogy elveszítsük a Microsoft 365 adataihoz való hozzáférést és az azok feletti ellenőrzést, beleértve az Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business és Microsoft Teams adatokat. Ebből adódóan adataink mindig védettek és elérhetőek lesznek.

Gravatar ehhez a szerzőhöz: Garami Mátyás Garami Mátyás
Garami Mátyás vagyok, a GBL IT GROUP KFT. ügyvezetője.
Microsoft Silver Partnerként a Microsoft 365 Modern Work területére specializálódtunk, melyben közel 100 vállalat számára biztosítunk folyamatos támogatást.
Célom az, hogy tapasztalatommal, releváns és informatív tartalmakkal nyújtsak segítséget az ügyfeleknek és olvasóknak abban, hogy megértsék, miként használhatják ki a Microsoft 365-ben rejlő lehetőségeket, melyekkel növelhetik a termelékenységüket és kényelmesen állhatnak át hibrid munkavégzésre miközben nem csupán a csapatmunka és a kommunikáció minősége javul, de az IT biztonsági szint is növekszik.

Vélemény, hozzászólás?

Rendszergazda szolgáltatás központi hibák vészeseti vonala
Ügyfélportál belépésÜgyfélportál belépés