Olvasási idő: 2 perc

  Egy cikksorozatban szeretnénk megismertetni a Veeam előnyeit, ami magában foglalja a biztonsági mentés-, visszaállítási-, replikációs- folyamatokat.  Ebben a részben elkezdjük a téma körbejárását, érintjük a céges IT környezet biztonsági mentését, és szót ejtünk a zsarolóvírus támadásokról.

  A következő részekben olyan kérdésekre adunk választ, mint pl. „Mire van szükségünk, amikor a Backup & Replication szolgáltatást választunk?” „Mit nyújt a Veeam® Backup & Replication szolgáltatása?”

  Ne bízzuk cégünk adatvédelmét, a biztonsági mentést és másolást a véletlenre!

  Data protection, Backup & Replication – mindez házon belül megoldható egyetlen szolgáltatással

  A vállalatok sikeressége és növekedése szempontjából világszerte kulcsfontosságú, hogy megszabadulva az adatvédelem hagyományos terheitől a legmodernebb megoldásához férjenek hozzá, valamint, hogy megbízható biztonsági mentéssel rendelkezzenek. Ha mindez megvan, a cégek az alapvető céljaikra és tevékenységükre tudnak koncentrálni.

  A fejlett biztonsági mentési-, visszaállítási-, replikációs- és folyamatos adatvédelmi képességgel rendelkező Veeam® Backup & Replication kiváló megoldást nyújt – szektortól és mérettől függetlenül – a teljes céges környezet biztonsági mentésére helyben, a felhőben vagy a kettő között bárhol.

  A Veeam egyetlen platformot biztosít felhő-, virtuális, fizikai, SaaS- és Kubernetes-környezetekhez.

  Egyszerre jellemzi dinamikus fejlődés és nagyfokú sebezhetőség a modern vállalati IT-környezetet

  Az üzleti infrastruktúrát világszerte helyhez kötött adatközpontokban és sokféle felhőben telepítik – beleértve a nyilvános felhőket, a magánfelhőket is. Az alkalmazások már nem monolitikus, háromszintű fizikai szervereken futnak, hanem virtuális gépekre (VM) telepítik őket.

  Ezek dinamikusan mozognak az adatközpontban és a felhőben, vagy olyan mikroszolgáltatás-architektúrára épülnek, amelyek több ezer efemer konténerizált szolgáltatásból állhatnak, és hibrid – több felhőből álló környezetekben – futnak.

  Ezzel egyidőben a Colonial Pipeline és a JBS Foods ellen 2021 elején elkövetett zsarolóvírus-támadások megmutatták a kritikus iparágakban működő ellátási láncok sebezhetőségét és az egyre gyakoribbá váló kibertámadások hatásait is. A Veeam® Data Protection Report 2021-es szerint a leállások átlagos költsége 84 650 dollárra tehető.[1] (Forrás: [1] VMware backup for dummies E-book)

  Mennyire vannak tisztában a cégek a zsarolóvírus-támadások költségeivel?

  A vállalatok optimizmusát mutatja, hogy 89%-uk úgy véli, hogy adataik teljes mértékben védettek.  Ugyanakkor az informatikai vezetők szerint a leállási költségek percenként 1,467 USA-dollárt tesznek ki, valamint a cégek 76% legalább egy zsarolóvírus-támadást szenvedett el 2021-ben, és 36% az átlagos adatvesztés egy zsarolóvírus-támadás után.

  Az állásidő közvetett költségei a közvetlen kiadásokat is súlyosbítják

  Az ügyfelek bizalmának elvesztése mellett az adott márka hírnevének romlását okozhatják indirekt formában a leállások. Az állásidő emellett potenciális peres ügyekhez és szerződésszegéshez – beleértve a szolgáltatási szintű megállapodásokat is – úgy szintén vezethetnek. A gyors és megbízható biztonsági mentés és helyreállítás által támogatott üzletmenet folytonossága és a katasztrófa utáni helyreállítás ezért újból fontos szerepet kapott az informatikai ökoszisztémában.

  A cégek több mint fele felhő alapú IT-t használ, de 5-ből 2-szerveren volt 1-2 kiesés

  A szerver virtualizáció a felhőalapú számítástechnika egyik alaptechnológiája, ezért nem meglepő,hogy ma már a vállalatok 66%-a felhőt használ az adatvédelemre.

  Ám aggodalomra adnak okot a Veeam® által 2022 elején közzétett adatvédelmi trendekről szóló, 28 ország és 3393 vállalat részvételével készült jelentés eredményei. Eszerint globálisan a szerverek 40%-ánál volt legalább egy vagy több kiesés egy éven belül.


  Vélemény, hozzászólás?

  Rendszergazda szolgáltatás központi hibák vészeseti vonala
  ElérhetőségekElérhetőségek