Olvasási idő: 2 perc

  Egy cikksorozatban szeretnénk megismertetni a Veeam előnyeit, ami magában foglalja a biztonsági mentés-, visszaállítási-, replikációs- folyamatokat.  Ebben a részben elkezdjük a téma körbejárását, érintjük a céges IT környezet biztonsági mentését, és szót ejtünk a zsarolóvírus támadásokról.

  A következő részekben olyan kérdésekre adunk választ, mint pl. „Mire van szükségünk, amikor a Backup & Replication szolgáltatást választunk?” „Mit nyújt a Veeam® Backup & Replication szolgáltatása?”

  Ne bízzuk cégünk adatvédelmét, a biztonsági mentést és másolást a véletlenre!

  Data protection, Backup & Replication – mindez házon belül megoldható egyetlen szolgáltatással

  A vállalatok sikeressége és növekedése szempontjából világszerte kulcsfontosságú, hogy megszabadulva az adatvédelem hagyományos terheitől a legmodernebb megoldásához férjenek hozzá, valamint, hogy megbízható biztonsági mentéssel rendelkezzenek. Ha mindez megvan, a cégek az alapvető céljaikra és tevékenységükre tudnak koncentrálni.

  A fejlett biztonsági mentési-, visszaállítási-, replikációs- és folyamatos adatvédelmi képességgel rendelkező Veeam® Backup & Replication kiváló megoldást nyújt – szektortól és mérettől függetlenül – a teljes céges környezet biztonsági mentésére helyben, a felhőben vagy a kettő között bárhol.

  A Veeam egyetlen platformot biztosít felhő-, virtuális, fizikai, SaaS- és Kubernetes-környezetekhez.

  Egyszerre jellemzi dinamikus fejlődés és nagyfokú sebezhetőség a modern vállalati IT-környezetet

  Az üzleti infrastruktúrát világszerte helyhez kötött adatközpontokban és sokféle felhőben telepítik – beleértve a nyilvános felhőket, a magánfelhőket is. Az alkalmazások már nem monolitikus, háromszintű fizikai szervereken futnak, hanem virtuális gépekre (VM) telepítik őket.

  Ezek dinamikusan mozognak az adatközpontban és a felhőben, vagy olyan mikroszolgáltatás-architektúrára épülnek, amelyek több ezer efemer konténerizált szolgáltatásból állhatnak, és hibrid – több felhőből álló környezetekben – futnak.

  Ezzel egyidőben a Colonial Pipeline és a JBS Foods ellen 2021 elején elkövetett zsarolóvírus-támadások megmutatták a kritikus iparágakban működő ellátási láncok sebezhetőségét és az egyre gyakoribbá váló kibertámadások hatásait is. A Veeam® Data Protection Report 2021-es szerint a leállások átlagos költsége 84 650 dollárra tehető.[1] (Forrás: [1] VMware backup for dummies E-book)

  Mennyire vannak tisztában a cégek a zsarolóvírus-támadások költségeivel?

  A vállalatok optimizmusát mutatja, hogy 89%-uk úgy véli, hogy adataik teljes mértékben védettek.  Ugyanakkor az informatikai vezetők szerint a leállási költségek percenként 1,467 USA-dollárt tesznek ki, valamint a cégek 76% legalább egy zsarolóvírus-támadást szenvedett el 2021-ben, és 36% az átlagos adatvesztés egy zsarolóvírus-támadás után.

  Az állásidő közvetett költségei a közvetlen kiadásokat is súlyosbítják

  Az ügyfelek bizalmának elvesztése mellett az adott márka hírnevének romlását okozhatják indirekt formában a leállások. Az állásidő emellett potenciális peres ügyekhez és szerződésszegéshez – beleértve a szolgáltatási szintű megállapodásokat is – úgy szintén vezethetnek. A gyors és megbízható biztonsági mentés és helyreállítás által támogatott üzletmenet folytonossága és a katasztrófa utáni helyreállítás ezért újból fontos szerepet kapott az informatikai ökoszisztémában.

  A cégek több mint fele felhő alapú IT-t használ, de 5-ből 2-szerveren volt 1-2 kiesés

  A szerver virtualizáció a felhőalapú számítástechnika egyik alaptechnológiája, ezért nem meglepő,hogy ma már a vállalatok 66%-a felhőt használ az adatvédelemre.

  Ám aggodalomra adnak okot a Veeam® által 2022 elején közzétett adatvédelmi trendekről szóló, 28 ország és 3393 vállalat részvételével készült jelentés eredményei. Eszerint globálisan a szerverek 40%-ánál volt legalább egy vagy több kiesés egy éven belül.


  Gravatar ehhez a szerzőhöz: Garami Mátyás Garami Mátyás
  Garami Mátyás vagyok, a GBL IT GROUP KFT. ügyvezetője.
  Microsoft Silver Partnerként a Microsoft 365 Modern Work területére specializálódtunk, melyben közel 100 vállalat számára biztosítunk folyamatos támogatást.
  Célom az, hogy tapasztalatommal, releváns és informatív tartalmakkal nyújtsak segítséget az ügyfeleknek és olvasóknak abban, hogy megértsék, miként használhatják ki a Microsoft 365-ben rejlő lehetőségeket, melyekkel növelhetik a termelékenységüket és kényelmesen állhatnak át hibrid munkavégzésre miközben nem csupán a csapatmunka és a kommunikáció minősége javul, de az IT biztonsági szint is növekszik.

  Vélemény, hozzászólás?

  Rendszergazda szolgáltatás központi hibák vészeseti vonala
  Ügyfélportál belépésÜgyfélportál belépés