Olvasási idő: 2 perc

Mi a különbség közöttük és melyik megoldást érdemes választani?

M365 és Office 365 – 1. rész

Az M365 és Office 365 két név, ami rendkívül hasonló, azonban sok szempontból eltérő megoldásokat takar. Éppen ezért, amikor választásra kerül a sor, sokan csak tanácstalanul állnak, hiszen nem tudják, a kettő közül melyik lehet az ideális a vállalati célok megvalósítása szempontjából.

Két részes bejegyzésünkben megmutatjuk azt, mit érdemes tudni az M365 és az Office csomagról, hogy mik a kettő közti legfőbb eltérések, illetve azt is, hogy a munkánk szempontjából vállalkozásunknak melyik megoldást érdemes választania.

Office 365 és M365 röviden: mi a lényeges különbség?

Az Office 365 a Microsoft hatékonyságnövelő appjainak és szolgáltatásainak programcsomagja. Egy olyan előfizetésalapú megoldás, amely többek között az Outlookot, a Word-öt és az Excelt is tartalmazza. Segítségével az applikációkat online, felhőalapú megoldásként, vagy számítógépre és okoseszközre telepítve is használhatjuk.

A Microsoft 365 ezzel szemben egy összetettebb dolog. Egy olyan hatékonyságnövelő felhőalapú platform, amely intelligens felületekkel, nagyvállalati szintű felügyeleti lehetőségekkel és továbbfejlesztett biztonsággal is segíti a vállalkozások fejlődését. Röviden és tömören egy olyan megoldás, ami számos egyéb szolgáltatás – például a Windows 10 Enterprise – mellett az Office 365-öt is tartalmazza.

„A két megoldást gyakran keverik össze még azok is, akik jól ismerik a Microsoft által kínált szolgáltatásokat.

Ennek oka, hogy a jelenleg Microsoft 365 néven ismert megoldás korábban Office 365 néven volt elérhető. Míg a M365 egy nagyobb, fejlettebb csomagként a Windows 10 Enterprise operációs rendszert is tartalmazta.

2020 áprilisában azonban a Microsoft bejelentette, hogy átnevezi a szolgáltatásait. Ennek köszönhetően (a fentebb már említett módon) az Office 365 kizárólag a hatékonyságnövelő applikációkat tartalmazza, míg a Microsoft 365 további funkciók és fejlettebb eszközök elérését is lehetővé teszi a felhasználók számára, valamint igény szerint a megfelelő Windows operációs rendszert is tartalmazza.

A Microsoft 365 célja tehát, hogy az innovatív Office-alkalmazásoknak, az intelligens felhőszolgáltatásoknak és a világszínvonalú biztonsági megoldásoknak köszönhetően biztosítsa a vállalkozások számára a lehetőséget munkafolyamataik hatékony optimalizálására, hogy ezáltal minden téren kihozhassák belőlük a maximumot.

Microsoft 365 csomagok: milyen lehetőségek közül választhatunk?

Attól függően, hogy milyen szolgáltatásokhoz szeretnénk hozzáférni, több Microsoft 365 csomag mellett is dönthetünk. A különböző csomagok alapvetően három csoportba sorolhatók: az otthoni, az üzleti és nagyvállalati kategóriába.

A csomagok minden esetben tartalmazzák a hatékony, már ismerős asztali Office-alkalmazásokat, a felhőbeli funkciók pedig lehetővé teszik, hogy valós időben többen is használják az adott fájlokat. Ez különösen fontos azon vállalatok esetében, ahol lehetőség van otthoni, illetve hibrid munkavégzésre. Az előfizetéssel rendelkezők az állandó technikai támogatás mellett pedig extra költségek nélkül kaphatják meg a legújabb funkciókat, javításokat és biztonsági frissítéseket.

A folytatásban az otthoni, a vállalati és a nagyvállalati felhasználás és ezeknek a csomagok kerülnek bemutatásra.

Gravatar ehhez a szerzőhöz: Garami Mátyás Garami Mátyás
Garami Mátyás vagyok, a GBL IT GROUP KFT. ügyvezetője.
Microsoft Silver Partnerként a Microsoft 365 Modern Work területére specializálódtunk, melyben közel 100 vállalat számára biztosítunk folyamatos támogatást.
Célom az, hogy tapasztalatommal, releváns és informatív tartalmakkal nyújtsak segítséget az ügyfeleknek és olvasóknak abban, hogy megértsék, miként használhatják ki a Microsoft 365-ben rejlő lehetőségeket, melyekkel növelhetik a termelékenységüket és kényelmesen állhatnak át hibrid munkavégzésre miközben nem csupán a csapatmunka és a kommunikáció minősége javul, de az IT biztonsági szint is növekszik.

Vélemény, hozzászólás?

Rendszergazda szolgáltatás központi hibák vészeseti vonala
Ügyfélportál belépésÜgyfélportál belépés