Olvasási idő: 3 perc

M365 és Office 365 – 2. rész

Két részes bejegyzésünkben bemutatjuk az M365 otthoni és vállalati felhasználói csomagokat, és azt is, hogy a munkánk szempontjából vállalkozásunknak melyik megoldást érdemes választania.

M365 otthoni felhasználás

Otthoni felhasználásra választhatunk Microsoft 365 Family és a Microsoft 365 Personal verziók közül. A lényeges különbség ebben az esetben az, hogy míg az előbbit akár hat személy is használhatja, addig az utóbbi kizárólag egy személyre tervezték.

Ez többek közt azt jelenti, hogy míg a Personal verzió 1 TB felhőtárhellyel rendelkezik, addig a Family csomag esetében ez személyenként 1, azaz összesen 6 TB is lehet. Illetve azt, hogy az alapvető funkciókon kívül a Family csomag további funkciók elérhetőségét is lehetővé teszi a Family Safety mobilalkalmazáson keresztül.

M365 vállalati felhasználás

Microsoft 365 Vállalati alapverzió:

Ez a csomag az Office-appok webes és mobilverzióit teszi elérhetővé. Használatával egyszerűen és hatékonyan bonyolíthatunk le csevegéseket, hívásokat kezdeményezhetünk és fogadhatunk, és akár 300 résztvevős online értekezleteket is képesek vagyunk indítani. Biztosítja az üzleti szintű levelezéshez szükséges eszközöket és garantálja a szabványos biztonsági megoldásokat. A gördülékeny felhasználhatóság érdekében folyamatos telefonos és webes támogatást garantál. A csomag felhasználónként 1 TB felhőtárhelyet tesz elérhetővé. Igényléséhez havi vagy éves szintű kötelezettségvállalás is választható.

Üzleti Microsoft 365-alkalmazások:

A csomag az Office-appok asztali verzióját tartalmazza, prémiumszintű funkciókkal kiegészítve. Biztosítja a szabványos biztonsági megoldásokat, a gördülékeny felhasználhatóság érdekében pedig garantálja a folyamatos telefonos és webes támogatást. Nem tartalmazza az üzleti levelezést és a Microsoft Teams szolgáltatást. A csomag felhasználónként 1 TB felhőtárhelyt tesz elérhetővé. Igényléséhez havi vagy éves szintű kötelezettségvállalás is választható.

Microsoft 365 Vállalati standard verzió:

A csomag magába foglalja a vállalati alapverzió által kínált lehetőségeket, ezen felül pedig hozzáférést biztosít az Office-appok asztali verziójához, prémiumszintű funkciókkal kiegészítve. Lehetővé teszi a webináriumok egyszerű lebonyolítását, biztosítja a szükséges résztvevő-regisztrációs és jelentéskészítési eszközöket, valamint lehetővé teszi az ügyféltalálkozók kezelését. Igényléséhez havi vagy éves szintű kötelezettségvállalás is választható.

Microsoft 365 Vállalati prémium verzió:

A csomag magába foglalja a vállalati standard által kínált lehetőségeket, ezen felül pedig a speciális biztonságot, a kibertámadások elleni védelmet, valamint a teljes hozzáférés- és adatvezérlést is garantálja. Igényléséhez havi vagy éves szintű kötelezettségvállalás is választható.

Nagyvállalati felhasználás

Nagyvállalati felhasználás esetében szintén többféle csomag közül választhatunk.

Microsoft 365 E3:

A Microsoft 365 E3 csomag a kategóriavezető hatékonyságnövelő appokat alapvető biztonsági és megfelelőségi funkciókkal kombinálja. A csatlakoztatott szolgáltatások támogatják a vállalaton belül az együttműködés kultúráját, segítségükkel pedig fokozható a hatékonyság. Az integrált munkafolyamatokkal átalakítható a vállalat felügyelete és fejleszthetők az ügyfélkapcsolatok. Az intelligens biztonság pedig egyaránt segít az alkalmazottak és ügyfelek adatainak védelmében.

Microsoft 365 E5:

A Microsoft 365 E5 csomag a kategóriavezető hatékonyságnövelő appokat speciális biztonsági, megfelelőségi, hangszolgáltatási és elemzési lehetőségekkel kombinálja. Az információvédelmi és speciális megfelelőségi funkciókat egyesítve csökkenti a kibertámadások kockázatát és garantálja a magasfokú adatvédelmet. A felhőben hangkonferenciás és hívási lehetőségeket biztosítva felvértezheti segít a hatékonyság és a produktivitás növelésében. A Power BI által kínált lehetőségek segítségével egyszerűbbé teszi az adatelemzés feladatát.

Microsoft 365 F3:

A Microsoft 365 F3 csomag kifejezetten az élvonalbeli dolgozók számára készült megoldás, amely lehetővé teszi, hogy az üzleti folyamatokat testre szabott appok és munkafolyamat-automatizálás segítségével alakítsuk igényeink szerint, amelynek köszönhetően nemcsak hatékonyabbá tehetjük a mindennapos munkát, de időt és pénzt takaríthatunk meg. A maximális védelmet olyan intelligens biztonsági megoldások garantálják, amelyek nem csökkentik az élvonalbeli munkavégzés hatékonyságot.

Mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást!

A különböző csomagok tehát a kis- és középvállalatoknak és nagyvállalatoknak (sőt, iskoláknak és nonprofit szervezeteknek) egyaránt lehetőséget kínálnak arra, hogy céljaiknak és igényeiknek megfelelően használhassák a Microsoft által fejlesztett hatékonyságnövelő eszközöket.

És hogy végeredményben melyik megoldást érdemes választani?

Nos, ez egyértelműen az adott cég céljaitól és szükségleteitől függ, valamint attól, hogy a dolgozók mindennapi munkája szempontjából mennyire fontosak a különböző kommunikációs megoldásokat lehetővé tevő alkalmazások.

A Microsoft már elvégezte a munka nehezét, és megoldásait iparági szempontok szerint külön csomagokba rendezte annak érdekében, hogy a választás mindenki számára egyszerűbb legyen.

A cikk első része: Mi a különbség az M365 és az Office 365 között és melyik megoldást érdemes választani?

Gravatar ehhez a szerzőhöz: Garami Mátyás Garami Mátyás
Garami Mátyás vagyok, a GBL IT GROUP KFT. ügyvezetője.
Microsoft Silver Partnerként a Microsoft 365 Modern Work területére specializálódtunk, melyben közel 100 vállalat számára biztosítunk folyamatos támogatást.
Célom az, hogy tapasztalatommal, releváns és informatív tartalmakkal nyújtsak segítséget az ügyfeleknek és olvasóknak abban, hogy megértsék, miként használhatják ki a Microsoft 365-ben rejlő lehetőségeket, melyekkel növelhetik a termelékenységüket és kényelmesen állhatnak át hibrid munkavégzésre miközben nem csupán a csapatmunka és a kommunikáció minősége javul, de az IT biztonsági szint is növekszik.

Vélemény, hozzászólás?

Rendszergazda szolgáltatás központi hibák vészeseti vonala
Ügyfélportál belépésÜgyfélportál belépés