Olvasási idő: 4 perc

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy a MikroTik eszközök milyen előnyt kínálnak a vállalkozások számára, és hogy mely iparágakban és milyen volumenben használják a MikroTik-et.

Íme a MikroTik előnye:

1. Megbízhatóság és tartósság: ezzel a MikroTik szolgáltatásai kielégítik a kritikus fontosságú hálózati igényeket.

2. Kiváló technikai támogatást és dokumentációt nyújt a felhasználóknak a hálózatok beállításához és karbantartásához.

3. A MikroTik termékeit úgy tervezték, hogy energiatakarékosak legyenek, ami idővel költségmegtakarítást eredményezhet.

4. A MikroTik produktumai kompatibilisek a különböző hálózati protokollokkal, és integrálhatók a 3. fél megoldásaival.

5. A cégnek erős felhasználói és fejlesztői közössége van, akik hozzájárulnak a termékek fejlesztéséhez.

6. A MikroTik termékei könnyen kezelhetők, beállításuk és karbantartásuk nem igényel fejlett technikai ismereteket.

A MikroTik RouterOS egy nagyon sokoldalú szoftverrendszer, amely számos előnnyel rendelkezik.

És még mindig a MikroTik előnye

Rugalmasság: A MikroTik RouterOS rugalmas és skálázható, és könnyen alkalmazkodik a különböző hálózati igényekhez. Lehetővé teszi a hálózati elemek konfigurálását és testreszabását a felhasználók igényei szerint.

Könnyű telepítés és konfigurálás: A RouterOS nagyon könnyen telepíthető és konfigurálható, még akkor is, ha a felhasználónak nincs előzetes tapasztalata a hálózati elemek kezelésében. Az egyszerű, webes felület és a könnyen kezelhető konfigurációs lehetőségek segítségével a felhasználók könnyen testreszabhatják a rendszert a saját igényeik szerint.

Biztonság: A MikroTik RouterOS magas szintű biztonsági funkciókkal rendelkezik, amelyek segítenek a hálózati elemek és a kapcsolatok védelmében. Az eszközökben elérhető funkciók közé tartozik többek között a tűzfalak, a VPN, a kódolás és a hálózati felügyelet.

Költséghatékonyság: A MikroTik RouterOS egy nagyon költséghatékony megoldás, mivel az eszközök árai kedvezőek, és a rendszer használatához nincs szükség drága licencszerződésekre.

Teljesítmény: A RouterOS rendkívül hatékony, és nagy teljesítményt nyújt. Az eszközök képesek kezelni nagy adatforgalmat, és a rendszerben elérhető funkciók lehetővé teszik a hálózati elemek optimalizálását és a hálózati forgalom menedzselését.

Mely iparágakban és milyen volumenben használják a MikroTik-et?

Az Enlyft (amely valós idejű vállalati információkhoz biztosít hozzáférést 7 évre visszanyúlóan) 10 287 olyan vállalatról rendelkezik adatokkal, amelyek a MikroTik-et használják. Ebből egyertelműen kiderül, hogy a MikroTik-et leggyakrabban USA-beli cégek alkalmazzák.

A MikroTik-et túlnyomóan az 50-200 főt foglalkoztató és 1-10 millió US dollár bevételt elérő vállalatok használják. Az IT szektor mellett számos ágazatban, így többek között a távközlésben, az oktatásban, az egészségügyben, a vendéglátásban, a közlekedésben és a kormányzati területen is alkalmazzák a MikroTik termékeit.

A MikroTik RouterOS szoftverrendszer különösen vonzó lehet kis- és közepes méretű vállalkozások számára, akiknek szükségük van a hálózati elemek testre szabására és hatékony kezelésére, de nem kívánnak túl sokat költeni az eszközökre és a licencdíjakra.

Milyen vállalkozásoknak és miért érdemes a MikroTik termékeit választani?

A MikroTik célcsoportjába elsősorban az ISP-k, a hálózati rendszergazdák, valamint azon kkv-k tartoznak, melyeknek fejlett – költséghatékony, biztonságos, nagy sebességű és skálázható – hálózati megoldásokra van szükségük megfizethető áron.

Egyedi értékesítési ajánlatával (USP) igencsak megbolygatta a router világot a MikroTik

A MikroTik a routolás tekintetében olyan piacvezető vállalatok versenytársává vált, mint a Cisco, az Ubiquiti, a Huawei vagy éppen a Juniper Networks. A MikroTik-et évek óta széleskörben használják nemcsak kiváló router és tűzfal szolgáltatásai miatt, hanem kiváló ügyfélszolgálata okán is, annak ellenére, hogy jóval olcsóbb, mint sok versenytársa. Nem véletlen, hogy a Cisco közvetlen versenytársa a routolás tekintetében.

Cisco vagy MikroTik?

A Cisco az élet számtalan területén jól ismert szoftvermárkaként következetességéről és megbízhatóságáról híres.Összességében a MikroTik árképzési modellje és -értéke ugyanakkor vonzóbb, mint a Cisco-é.

A Cisco az adott országtól vagy régiótól, valamint a szükséges routerhardvertől függően különböző routerszoftver-verziókat kínál. Ugyan drágább, mint a legtöbb versenytársa, ám a felhasználóknak ár-érték arányos szolgáltatást nyújt a jó ügyfélszolgálati támogatás, valamint a garantált minőség és a szoftverbiztonság tekintetében is.

A MikroTik 6 különböző szoftvercsomagot kínál eltérő licenckonfigurációkkal. Termékei árát úgy alakították ki, hogy az ár egyenesen arányos a kiegészítő router- és tűzfal-alkalmazások körével és terjedelmével.

Íme néhány meggyőző, felhasználói vélemény, melyet a PeerSpot tett közzé a MikroTik Routerek és switchek árazásáról:

  • A termék megvásárlásakor már be van ágyazva egy élethosszig tartó előfizetés.
  • Nem szükséges licenc.
  • A MikroTik készülékei nagyon olcsók a Cisco és a Huawei készülékeihez képest.
  • „Gazdasági oldalról nézve teljesen elégedettek vagyunk. Az ár megfizethető mind a kkv-k, mind a vállalatok számára.

Mely cégek alkalmazzák a MikroTiket?

A MikroTik-et használó vállalatok közé tartozik többek között:

A kép forrása: enlyft.com/tech/products/mikrotik

A MikroTik előnye a magyar vállalkozások számára – Összefoglaló

A Mikrotik egy nagyon hatékony és megbízható hálózati eszköz, amelyet sok vállalkozás használ világszerte, mert a Mikrotik-et különböző célokra lehet használni, például hálózati routerként, vezeték nélküli hálózati pontként, tűzfalként, hálózati tárolóként stb.

A Mikrotik-et használó vállalkozások számos előnyt élvezhetnek. EFent már részleteztük, hogy először is, a Mikrotik-et rendkívül könnyű használni és beállítani, ami időt és pénzt takarít meg. Másodszor, a Mikrotik-et nagyon megbízható és biztonságos hálózati eszközként tartják számon, így a vállalkozások biztonságosan tudják használni a hálózatukat. Harmadszor, a Mikrotik-et kiváló minőségű és megbízható hardverekkel szállítják, így a vállalkozások hosszú távon megbízhatnak a rendszerükben.

A Mikrotik használata számos előnnyel jár, különösen a magyar vállalkozások számára. A Mikrotik-et rendkívül rugalmasan lehet beállítani és testreszabni a vállalkozások specifikus igényeihez, és így segít optimalizálni a hálózati infrastruktúrát. Továbbá, a Mikrotik-et nagyon jól lehet integrálni más hálózati eszközökkel, így könnyen illeszthető az adott vállalkozás már meglévő hálózati infrastruktúrájába.

Összességében a Mikrotik-et a magyar vállalkozásoknak érdemes használniuk, mivel segít optimalizálni és biztonságosabbá tenni a hálózatukat, ami hosszú távon megtérülő befektetés lehet.

Az előző cikkünkből megismerhető a MikroTik szolgáltatás egyediségének mibenléte.

Felhasznált források:

  • enlyft.com/tech/products/mikrotik
  • peerspot.com/products/mikrotik-routers-and-switches-alternatives-and-competitors
  • enlyft.com/tech/products/mikrotik
  • mikrotik.com
  • blog.router-switch.com/2021/10/mikrotik-vs-cisco-which-router-is-better
Gravatar ehhez a szerzőhöz: Garami Mátyás Garami Mátyás
Garami Mátyás vagyok, a GBL IT GROUP KFT. ügyvezetője.
Microsoft Silver Partnerként a Microsoft 365 Modern Work területére specializálódtunk, melyben közel 100 vállalat számára biztosítunk folyamatos támogatást.
Célom az, hogy tapasztalatommal, releváns és informatív tartalmakkal nyújtsak segítséget az ügyfeleknek és olvasóknak abban, hogy megértsék, miként használhatják ki a Microsoft 365-ben rejlő lehetőségeket, melyekkel növelhetik a termelékenységüket és kényelmesen állhatnak át hibrid munkavégzésre miközben nem csupán a csapatmunka és a kommunikáció minősége javul, de az IT biztonsági szint is növekszik.

Vélemény, hozzászólás?

Rendszergazda szolgáltatás központi hibák vészeseti vonala
Ügyfélportál belépésÜgyfélportál belépés