Olvasási idő: 4 perc

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy a MikroTik eszközök milyen előnyt kínálnak a vállalkozások számára, és hogy mely iparágakban és milyen volumenben használják a MikroTik-et.

Íme a MikroTik előnye:

1. Megbízhatóság és tartósság: ezzel a MikroTik szolgáltatásai kielégítik a kritikus fontosságú hálózati igényeket.

2. Kiváló technikai támogatást és dokumentációt nyújt a felhasználóknak a hálózatok beállításához és karbantartásához.

3. A MikroTik termékeit úgy tervezték, hogy energiatakarékosak legyenek, ami idővel költségmegtakarítást eredményezhet.

4. A MikroTik produktumai kompatibilisek a különböző hálózati protokollokkal, és integrálhatók a 3. fél megoldásaival.

5. A cégnek erős felhasználói és fejlesztői közössége van, akik hozzájárulnak a termékek fejlesztéséhez.

6. A MikroTik termékei könnyen kezelhetők, beállításuk és karbantartásuk nem igényel fejlett technikai ismereteket.

A MikroTik RouterOS egy nagyon sokoldalú szoftverrendszer, amely számos előnnyel rendelkezik.

És még mindig a MikroTik előnye

Rugalmasság: A MikroTik RouterOS rugalmas és skálázható, és könnyen alkalmazkodik a különböző hálózati igényekhez. Lehetővé teszi a hálózati elemek konfigurálását és testreszabását a felhasználók igényei szerint.

Könnyű telepítés és konfigurálás: A RouterOS nagyon könnyen telepíthető és konfigurálható, még akkor is, ha a felhasználónak nincs előzetes tapasztalata a hálózati elemek kezelésében. Az egyszerű, webes felület és a könnyen kezelhető konfigurációs lehetőségek segítségével a felhasználók könnyen testreszabhatják a rendszert a saját igényeik szerint.

Biztonság: A MikroTik RouterOS magas szintű biztonsági funkciókkal rendelkezik, amelyek segítenek a hálózati elemek és a kapcsolatok védelmében. Az eszközökben elérhető funkciók közé tartozik többek között a tűzfalak, a VPN, a kódolás és a hálózati felügyelet.

Költséghatékonyság: A MikroTik RouterOS egy nagyon költséghatékony megoldás, mivel az eszközök árai kedvezőek, és a rendszer használatához nincs szükség drága licencszerződésekre.

Teljesítmény: A RouterOS rendkívül hatékony, és nagy teljesítményt nyújt. Az eszközök képesek kezelni nagy adatforgalmat, és a rendszerben elérhető funkciók lehetővé teszik a hálózati elemek optimalizálását és a hálózati forgalom menedzselését.

Mely iparágakban és milyen volumenben használják a MikroTik-et?

Az Enlyft (amely valós idejű vállalati információkhoz biztosít hozzáférést 7 évre visszanyúlóan) 10 287 olyan vállalatról rendelkezik adatokkal, amelyek a MikroTik-et használják. Ebből egyertelműen kiderül, hogy a MikroTik-et leggyakrabban USA-beli cégek alkalmazzák.

A MikroTik-et túlnyomóan az 50-200 főt foglalkoztató és 1-10 millió US dollár bevételt elérő vállalatok használják. Az IT szektor mellett számos ágazatban, így többek között a távközlésben, az oktatásban, az egészségügyben, a vendéglátásban, a közlekedésben és a kormányzati területen is alkalmazzák a MikroTik termékeit.

A MikroTik RouterOS szoftverrendszer különösen vonzó lehet kis- és közepes méretű vállalkozások számára, akiknek szükségük van a hálózati elemek testre szabására és hatékony kezelésére, de nem kívánnak túl sokat költeni az eszközökre és a licencdíjakra.

Milyen vállalkozásoknak és miért érdemes a MikroTik termékeit választani?

A MikroTik célcsoportjába elsősorban az ISP-k, a hálózati rendszergazdák, valamint azon kkv-k tartoznak, melyeknek fejlett – költséghatékony, biztonságos, nagy sebességű és skálázható – hálózati megoldásokra van szükségük megfizethető áron.

Egyedi értékesítési ajánlatával (USP) igencsak megbolygatta a router világot a MikroTik

A MikroTik a routolás tekintetében olyan piacvezető vállalatok versenytársává vált, mint a Cisco, az Ubiquiti, a Huawei vagy éppen a Juniper Networks. A MikroTik-et évek óta széleskörben használják nemcsak kiváló router és tűzfal szolgáltatásai miatt, hanem kiváló ügyfélszolgálata okán is, annak ellenére, hogy jóval olcsóbb, mint sok versenytársa. Nem véletlen, hogy a Cisco közvetlen versenytársa a routolás tekintetében.

Cisco vagy MikroTik?

A Cisco az élet számtalan területén jól ismert szoftvermárkaként következetességéről és megbízhatóságáról híres.Összességében a MikroTik árképzési modellje és -értéke ugyanakkor vonzóbb, mint a Cisco-é.

A Cisco az adott országtól vagy régiótól, valamint a szükséges routerhardvertől függően különböző routerszoftver-verziókat kínál. Ugyan drágább, mint a legtöbb versenytársa, ám a felhasználóknak ár-érték arányos szolgáltatást nyújt a jó ügyfélszolgálati támogatás, valamint a garantált minőség és a szoftverbiztonság tekintetében is.

A MikroTik 6 különböző szoftvercsomagot kínál eltérő licenckonfigurációkkal. Termékei árát úgy alakították ki, hogy az ár egyenesen arányos a kiegészítő router- és tűzfal-alkalmazások körével és terjedelmével.

Íme néhány meggyőző, felhasználói vélemény, melyet a PeerSpot tett közzé a MikroTik Routerek és switchek árazásáról:

  • A termék megvásárlásakor már be van ágyazva egy élethosszig tartó előfizetés.
  • Nem szükséges licenc.
  • A MikroTik készülékei nagyon olcsók a Cisco és a Huawei készülékeihez képest.
  • „Gazdasági oldalról nézve teljesen elégedettek vagyunk. Az ár megfizethető mind a kkv-k, mind a vállalatok számára.

Mely cégek alkalmazzák a MikroTiket?

A MikroTik-et használó vállalatok közé tartozik többek között:

A kép forrása: enlyft.com/tech/products/mikrotik

A MikroTik előnye a magyar vállalkozások számára – Összefoglaló

A Mikrotik egy nagyon hatékony és megbízható hálózati eszköz, amelyet sok vállalkozás használ világszerte, mert a Mikrotik-et különböző célokra lehet használni, például hálózati routerként, vezeték nélküli hálózati pontként, tűzfalként, hálózati tárolóként stb.

A Mikrotik-et használó vállalkozások számos előnyt élvezhetnek. EFent már részleteztük, hogy először is, a Mikrotik-et rendkívül könnyű használni és beállítani, ami időt és pénzt takarít meg. Másodszor, a Mikrotik-et nagyon megbízható és biztonságos hálózati eszközként tartják számon, így a vállalkozások biztonságosan tudják használni a hálózatukat. Harmadszor, a Mikrotik-et kiváló minőségű és megbízható hardverekkel szállítják, így a vállalkozások hosszú távon megbízhatnak a rendszerükben.

A Mikrotik használata számos előnnyel jár, különösen a magyar vállalkozások számára. A Mikrotik-et rendkívül rugalmasan lehet beállítani és testreszabni a vállalkozások specifikus igényeihez, és így segít optimalizálni a hálózati infrastruktúrát. Továbbá, a Mikrotik-et nagyon jól lehet integrálni más hálózati eszközökkel, így könnyen illeszthető az adott vállalkozás már meglévő hálózati infrastruktúrájába.

Összességében a Mikrotik-et a magyar vállalkozásoknak érdemes használniuk, mivel segít optimalizálni és biztonságosabbá tenni a hálózatukat, ami hosszú távon megtérülő befektetés lehet.

Az előző cikkünkből megismerhető a MikroTik szolgáltatás egyediségének mibenléte.

Felhasznált források:

  • enlyft.com/tech/products/mikrotik
  • peerspot.com/products/mikrotik-routers-and-switches-alternatives-and-competitors
  • enlyft.com/tech/products/mikrotik
  • mikrotik.com
  • blog.router-switch.com/2021/10/mikrotik-vs-cisco-which-router-is-better

Vélemény, hozzászólás?

Rendszergazda szolgáltatás központi hibák vészeseti vonala
ElérhetőségekElérhetőségek