Olvasási idő: 3 perc

Egy vállalat működéséről mindig fontos visszajelzés, hogyan látják azok, akik mindennapos kapcsolatban vannak a tagjaival. Cikksorozatunk első részében Ottó Judittal, a Vitaplus Kft. cégvezetőjével készítettünk interjút. Ezúttal a gbl IT group egyik régebbi ügyfelének, a Freeway Entertainmentnek az information officérével, Makra Évával beszélgettünk.

A Freeway Entertainmentről

A Freeway Entertainment holland tulajdonú, budapesti székhelyű cég. Pénzügyi elszámolással foglalkozik a független filmiparban. A jogdíjakból származó bevételek elosztásával foglalkozik nemzetközi szinten. Leginkább egyesült államokbeli és angol ügyfelekkel, producerekkel és projektekkel dolgoznak. Ügyfeleik közé tartozik többek között a Lions Gate, Gaumont, vagy éppen Pathe.

 • Mekkora vállalatról beszélünk, mekkora infrastruktúrára van szükségük?
 • Negyvenfős a cégünk, igényszinten azonban mindenképpen nagyvállalati. Elég magasak az IT-sztenderdek, amiket elvárunk magunktól és a beszállítóinktól. Főleg azért, mert nemzetközi porondon dolgozunk. Leginkább levelezünk, a válaszidőink kritikusak. Öt perc nemlevelezés engedélyezett, ezért ez nagyon hangsúlyos. Amerikai, ausztrál, ázsiai és európai ügyfeleink is vannak, ezért gyakorlatilag a nap huszonnégy órájában rendelkezésre kell állnunk. Sokszor előfordulnak késő esti és kora reggeli konferenciabeszélgetéseink is. Mivel mi is szolgáltatunk, ezért igencsak magasak az elvárásaink az IT-beszállítónktól is.
Makra Éva
Makra Éva

Prompt support

 • Hogy áll ebben helyt a gbl IT group?
 • Hét éve dolgozunk együtt, ha ez nem így lenne, nem élt volna meg ilyen hosszú időt a kapcsolatunk, váltottunk volna. Negyedéves riportokat is kapunk, de minden évben átbeszéljük és értékeljük a fontosabb eseményeket. Hála istennek az elmúlt években nem voltak nagyobb incidensek. Az összerázódásnál volt egy-kettő, de az technikai issue is volt, illetve megtanulták ők is, hogy a negyven fő félrevezető tud lenni az igényeinkhez képest. Magasabb és promptabb supportot vártunk el, de hamar megérezték, hogy mik az igényeink.
 • Hogyan zajlik a kapcsolattartás, és mennyire elégedettek ezzel?
 • Ticketing-rendszeren keresztül. Minden problémának – legyen az first vagy second line – nyomának kell lennie, ez nekik és nekünk is fontos. Minden héten van egy on-site nap, amikor egy first line-os kolléga itt van az irodában. Természetesen nem a pandémia közepén, de amikor még nem ilyen volt a helyzet, akkor bejött és lehetett közvetlenül hozzá fordulni. Ez szükséges és nagyon hasznos, hogy a kollégáknak a helyszínen segít az IT-szakértő. Ha nem elsődleges az igény, hanem másodlagos vagy projektszintű, azt viszont én koordinálom velük.
 • Korábbi élményekkel, ügyféllel összehasonlítva vannak különbségek?
 • Nehéz összehasonlítani, mert hét éve nagyon más volt a világ, mint most. Az egész kommunikáció teljesen más volt, akkor még például a fax is fontos volt, ma már kis túlzással meg kell magyarázni a kollégáknak, hogy mi az. Az átadásnál azért „kidőlt néhány csontváz a szekrényből”, amin meglepődtünk, de azokat a gbl IT groupos kollégák már nem követték el. Az előző cég is korrekt volt, ám ami most nagy előny és pozitívum az az, hogy nagyon jól megtanulták, mik az igényeink. Tudják, hogy „mire kell ugraniuk”. Ha például két first line-os igény van, tudják, hogy a banki kérés sokkal fontosabb. Ha néha-néha van is hiba, kifogástalan a hozzáállásuk, mindenki tud és akar is segíteni. Nemcsak lezárni szeretnék a ticketeket, akarják is, hogy jól működjön a Freeway!

Magas szintű biztonság

 • Milyen kihívásokat okozott az elmúlt időszak változásai a pandémia miatt?
 • Radikális változásokat nem hozott, mert a home office korábban is létezett a cégünknél – igaz, nem heti öt napban. Néhány laptopot be kellett szereznünk, ezeken felül viszont nem okozott nagy átalakulást. A filmipart ugyanakkor természetesen alaposan felforgatta. Megváltozott a forgalmazási struktúra, nagyobb teret kaptak a streaming szolgáltatások.
 • A gbl IT group ügyfelei közül a Freeway Entertainment veszi az egyik legkomolyabban a biztonságtechnikai kérdéseket. Mi az oka ennek?
 • A profilunk. Pénzügyi szolgáltató cégként a jogdíjakból származó bevételek esetén több millió dolláros ügyleteket felügyelünk. Nagy felelősség, amit mi is szolgáltatásként nyújtunk, és ezt csak úgy tehetjük meg, ha az IT security amennyire lehet, magas szinten van.
 • Ha egy szóban vagy kifejezésben kellene megneveznie a benyomását a gbl IT groupról, mi lenne az?
 • Kompetens. Ez arra vonatkozik, hogy tudják, amit csinálnak, és tudják, mi kell nekünk. Eszembe jutott az elsők között a segítőkész szó is, de nekem sokkal fontosabb az, hogy szakmailag kifogástalanok azokon a területeken, amikre nekünk a legnagyobb szükségünk van.

Így lát minket ügyfelünk – I. rész (Ottó Judit, Vitaplus Kft.)

Gravatar ehhez a szerzőhöz: Birinyi Balázs Birinyi Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Rendszergazda szolgáltatás központi hibák vészeseti vonala
Ügyfélportál belépésÜgyfélportál belépés